19 maart 2024

Krijtje Koning 2024: kleurrijk stoepkrijtavontuur voor Nederlandse Basisscholen!

Krijtje Koning 2024: kleurrijk stoepkrijtavontuur voor Nederlandse Basisscholen!

Epe, 19 maart 2024 - Na het daverende succes van de afgelopen twee jaar, maakt Wibra ook dit jaar van Koningsdag weer een kleurige dag met 'Krijtje Koning'. Wibra nodigt hiervoor opnieuw alle basisschoolkinderen van Nederland uit om lekker naar buiten te gaan en hun creativiteit de vrije loop te laten. Wibra stelt dit jaar maar liefst 30.000 stoepkrijtjes ter beschikking aan leerlingen uit groep 1 t/m 8 die voor Koningsdag de mooiste stoepkrijtkunstwerken kunnen maken.  

Krijtje Koning voor scholen

Basisscholen kunnen met hun groep of gehele school (groep 1 t/m 8) deelnemen aan Krijtje Koning. Scholen kunnen vanaf maandag 18 maart hier één gratis Krijtje Koning scholenpakket aanvragen met daarin 300 stoepkrijtjes. Vanaf maandag 8 april kunnen de leraren dit pakket afhalen in een door hen gekozen Wibra-vestiging zodat ze voorafgaand aan de Koningspelen op 26 april hun schoolplein om kunnen toveren tot een supergroot kunstwerk. Er zijn inmiddels al meer dan 700 scholenpakketten aangevraagd, dus wees er snel bij! 

Ontmoet Koning Krijtje

Dit jaar heeft de campagne een wel heel bijzondere supporter: ‘Koning Krijtje – De koning van het stoepkrijten’. Deze kakelbonte koning roept alle basisschoolkinderen van Nederland op de krijtjes ter hand te nemen, als jurylid beoordeelt hij alle inzendingen én hij daagt alle basisscholen uit voor verschillende stoepkrijt-challenges.

Prijzen en jury

Tot en met zondag 28 april 2024 kunnen scholen hun stoepkrijttekening uploaden op de Krijtje Koning website en zo kans maken op mooie prijzen. Zoals een compleet verzorgd schoolfeest, buitenspeelgoed voor op het schoolplein, een uitgebreid knutselpakket voor de hele school en vijf gezellige spellenpakketten. Een kleurrijke jury, bestaande uit de koning van het stoepkrijten ‘Koning Krijtje’ en Wibra’s mascotte Wieb, beoordeelt de stoepkrijttekeningen. Op woensdag 15 mei 2024 worden de winnaars bekendgemaakt.

5-daagse Krijtje Koning Challenge

In de week voorafgaand aan de Koningsspelen (22 t/m 26 april) presenteert Koning Krijtje iedere dag een online Krijtje Koning Challenge, om scholen uit te dagen mee te doen aan een extra wedstrijd. Als scholen meedoen aan deze challenges en hierover posten met de hashtag #krijtjekoning2024 dan maakt de school iedere schooldag kans op een gezellig spellenpakket. Op woensdag 15 mei worden ook de winnaars van de challenges bekend gemaakt.

Over Wibra

Wibra is van origine een familiebedrijf uit Epe met een unieke, klantgerichte manier van ondernemen en focust zich op de manager van het gezin. Met actuele winkels én een breed assortiment in huishoudelijke artikelen, kleding, textiel en seizoensgebonden artikelen blijft Wibra een vitale rol spelen bij de dagelijkse en bijzondere levensmomenten van de klant. Het bedrijf telt meer dan 250 filialen in Nederland en België en opent medio juni haar eerste filiaal in Frankrijk.