15 oktober 2024

Wibra en Sympany slaan de handen ineen voor een tweede leven van kleding en oud textiel

Geen gedoe meer met het zoeken naar inzamelpunten of het maken van omwegen met volle zakken: klanten kunnen sinds kort hun afgedankte kleding en textiel eenvoudig inleveren tijdens het winkelen bij Wibra. Dit is mogelijk dankzij de inzamelbakken die zijn geplaatst in het kader van een nieuwe samenwerking tussen retailer Wibra en textielinzamelaar Sympany. Hiermee wil Wibra het voor klanten eenvoudiger maken om hun oude kleding en textiel een tweede leven te geven.

In alle 300 Wibra-winkels in Nederland, België en binnenkort ook in Frankrijk staan inzamelbakken klaar. Klanten kunnen hier hun oude kleding en textiel in plastic zakken inleveren. Sympany zorgt vervolgens voor de sortering en herbestemming van het textiel, waardoor deze materialen een nieuw leven krijgen.

Aftrap samenwerking
Wibra's CEO Bas Duijsens en Sympany-directeur Charles Graft gaven officieel het startsein voor hun samenwerking in Wibra Amersfoort Hellestraat. Tijdens de aftrap overhandigde Graft een uniek colbert aan Duijsens. Dit colbert is gemaakt van gerecyclede, oude Wibra-vesten. Duijsens reageerde enthousiast: “Dit colbert staat symbool voor het begin van een samenwerking waar ik enorm naar uitkijk. Klanten kunnen voortaan moeiteloos hun oude kleding bij ons inleveren en bijdragen aan textielrecycling.”

Het colbert is gemaakt van Wibra's oude bedrijfskleding

Daarnaast stopte Duijsens, om het moment te markeren, persoonlijk de eerste zak met kleding in de inzamelbak en voegde lachend toe: “Ik ben benieuwd wat voor tweede leven mijn oude overhemden krijgen.”

Makkelijker voor de klant
Met deze samenwerking wil Wibra het klanten nog eenvoudiger maken om deel te nemen aan het hergebruik van materialen. Naast de inzameling van oude kleding en textiel kunnen klanten sinds 2022 ook hun lege plastic verpakkingen in de winkels inleveren, waarvoor ze via een app munten ontvangen. Al deze initiatieven sluiten aan bij Wibra’s missie om het leven van gezinnen makkelijker te maken.